Παράξενα Νέα και Ειδήσεις από τις Ειρήνη – Δανάη Αλεξάκου

Παράξενα Νέα και Ειδήσεις από τις Ειρήνη – Δανάη Αλεξάκου. Ειδήσεις και νέα από όλον τον κόσμο.

Παράξενα από τις Ειρήνη - Δανάη Αλεξάκου, Γλυφάδα

  1. Η Καμτσάκα είναι μια χερσόνησος στην Βορειοανατολική μεριά στην άκρη της Σιβηρίας. Ο «κάβουρας» της Καμτσάκα είναι ένας τεράστιος κάβουρας που ζει στην περιοχή. Το βάρος που φτάνει τα 13 κιλά και από την μια άκρη στην άλλη άκρη των ποδιών του είναι 180 πόντους.
  2. Ένας ερευνητής στη Βραζιλία ανακάλυψε δύο καινούρια είδη πιθήκων μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Τo ένα είδος ζει στα δάση, μακριά από τους ανθρώπους και το άλλο κοντά στο ποτάμι, γιατί του αρέσουν τα ψάρια. Το τρίχωμά τους είναι γκρι και στο λαιμό χρυσοκόκκινο.
  3. Η ανακάλυψη νέων ειδών πιθήκων δεν είναι κάτι περίεργο, αν σκεφτεί κανείς πως από το 1980 μέχρι σήμερα, έχουν ανακαλυφθεί 28 καινούρια είδη. Οι πίθηκοι είναι πολύ έξυπνα ζώα και προτιμούν να μένουν μακριά από τον άνθρωπο τον οποίο θεωρούν επικίνδυνο.
  4. Τηλεκατευθυνόμενα ποντίκια. Στον εγκέφαλο κάθε ποντικού τοποθέτησαν σειρά ηλεκτροδίων που καταλήγουν σε έναν ασύρματο πομποδέκτη τοποθετημένο στην πλάτη του τρωκτικού. Η συσκευή βρίσκεται σε επικοινωνία με έναν υπολογιστή που μπορεί να βρίσκεται μέχρι και 500 μέτρα μακριά. Έτσι τα ποντίκια καθοδηγήθηκαν και πέρασαν μέσα από σωληνώσεις και εξερεύνησαν τους χώρους κάτω από ερείπια.