Διαδικασία Διεξαγωγής του Διαγωνισμού

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ kidsfun.gr ξεκινάει κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Οι συνεργάτες του kidsfun.gr ξεκινούν την επικοινωνία με τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή. Ταυτόχρονα η επιτροπή διοργάνωσης συνεργάζεται με τους συγγραφείς που θα δώσουν τις αφορμές στα Παιδιά, τα οποία διαλέγουν μία και παίρνουν το ερέθισμα για να ξεκινήσουν και να γράψουν το δικό τους παραμύθι.

giorth paramithiou kidsfun.gr - aponomh vraveiwn aiswpos

Επιγραμματικά η διαδικασία είναι η πιο κάτω:
1. Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει η ενημέρωση των σχολείων.
2. Τον Οκτώβριο οι συγγραφείς, που συμμετέχουν, ετοιμάζουν τις αφορμές για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού
3. Το Ιανουάριο ξεκινάει ο Διαγωνισμός. Ανακοινώνεται από τις σελίδες και το site του Kid’s Fun.
4. Αποστέλλονται τα τετράδια στα σχολεία. Την ίδια περίοδο ξεκινούν οι Δημοσιεύσεις στα Μ.Μ.Ε. και τους χορηγούς επικοινωνίας.
5. Στη διάρκεια του Διαγωνισμού διοργανώνονται εκδηλώσεις στα σχολεία με τη συμμετοχή Συγγραφέων για την ενημέρωση και παρότρυνση των μαθητών
6. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται στις 15/03 και τα παραμύθια συλλέγονται στα γραφεία του περιοδικού Kid’s Fun έως 31/03.
7. Φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δάσκαλοι από τις Ενώσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα που υποστηρίζουν τον Διαγωνισμό κάνουν την πρώτη αξιολόγηση των Παραμυθιών.
8. Οι συγγραφείς που συμμετέχουν στο Διαγωνισμό κάνουν την δεύτερη αξιολόγηση και μαζί με την Επιτροπή Διοργάνωσης, επιλέγουν τα καλύτερα παραμύθια για την απονομή των ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΙΣΩΠΟΣ