Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Μπακλαβάς

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο μπακλαβά. Η παράδοση έχει συνδέσει τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς με ένα πλούσιο τραπέζι, γεμάτο με πεντανόστιμες αλμυρές αλλά και γλυκές λιχουδιές! Από το γιορτινό τραπέζι δε μπορεί να λείπει ο μπακλαβάς.

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο Μπακλαβάς

Υλικά Συνταγής

1/2 κιλό φύλλο κρούστας, 2 κούπες βούτυρο, 5 τριμμένες φρυγανιές,
3/4 του κιλού καρύδι χοντροκομμένο, 1 κουταλάκι κανέλα

Yλικά για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό, 3 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 φλιτζάνια μέλι

Στάδια Συνταγής

Ρίξτε τα χοντροκομμένα καρύδια, τις φρυγανιές και την κανέλα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά για να φτιάξετε τη γέμιση. Για αρχή στρώστε 4 φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, αλείψτε τα με βούτυρο και πασπαλίστε πάλι με γέμιση. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Μόλις τελειώσει η γέμιση στρώνετε άλλα 4 φύλλα βουτυρωμένα και κόβετε τον μπακλαβά σε μικρά τριγωνικά κομμάτια. Τον ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 150 βαθμούς. Για το σιρόπι ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και μόλις βράσει σε χαμηλή φωτιά, περιχύνετε το καυτό σιρόπι στον μπακλαβά. Προσοχή όταν ρίχνετε το σιρόπι και ο μπακλαβάς και το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστά.
Τοποθετήστε τα τριγωνικά μπακλαβαδάκια σε σχήμα δέντρου όπως φαίνεται στην εικόνα παρακάτω σε μια πιατέλα, στολίστε με κερασάκια στις άκρες, πασπαλίστε την πιατέλα με ζάχαρη άχνη και το δέντρο είναι έτοιμο.