Εκστρατεία ενημέρωσης για τη γαστρεντερίτιδα από ροταϊό από την GSK

Ρώτα για τον ροταϊό ! Η πρόληψη είναι σαν παιχνίδι! Μια νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τη γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και τις μεθόδους πρόληψής της ανακοίνωσε η GSK.

kidsfun.gr- photo -goneis-enhmerwsh-nea ekdhlwseis

 

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της GSK πραγματοποιείται με την Επιστημονική Αιγίδα της Εταιρείας Πρόληψης και Αντιμετώπισης Λοιμώξεων και έχει στόχο την ενημέρωση των γονέων για τη γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και την ανάδειξη του εμβολιασμού, ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την πρόληψή της1.

H γαστρεντερίτιδα από ροταϊό είναι μια νόσος που εκδηλώνεται πολύ συχνά σε βρέφη διαταράσσοντας τους πρώτους μήνες ζωής τους2. Παρόλο που ο τρόπος για να προστατευθεί το μωρό είναι εύκολος και απλός – ένα εμβόλιο που χορηγείται από το στόμα -, φαίνεται ότι πολλοί γονείς δεν το γνωρίζουν. Η γαστρεντερίτιδα από ροταϊό είναι η συχνότερη αιτία σοβαρής διάρροιας σε βρέφη και μικρά παιδιά2. Η γαστρεντερίτιδα σε χώρες όπως η δική μας δεν είναι θανατηφόρος νόσος, μπορεί όμως να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο μωρό και την οικογένειά του, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες η νοσηλεία σε νοσοκομείο κρίνεται απαραίτητη3. Είναι σημαντικό όλοι οι γονείς με βρέφη και μικρά παιδιά να είναι ενημερωμένοι για τη γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και να γνωρίζουν πώς μπορούν να προστατέψουν τα παιδιά τους με έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο με ένα πόσιμο εμβόλιο, το οποίο συστήνεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών4.

«Με την εκστρατεία αυτή στοχεύουμε στην ενημέρωση όλων των γονέων για τη γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και την πρόληψή της. Δέσμευση της GSK, η οποία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των εμβολίων, είναι όχι μόνο να προσφέρει καινοτόμα εμβόλια και φάρμακα, αλλά και να βρίσκεται κοντά στους γονείς μέσω ενημερωτικών δράσεων για σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την καλή υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών, πάντα με την υποστήριξη της επιστημονικής κοινότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Τζούλια Βασιλειάδου, Ιατρική Διευθύντρια της GSK.

 Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για τη γαστρεντερίτιδα από ροταϊό περιλαμβάνεται και η έκδοση ενός εκπαιδευτικού και ταυτόχρονα διασκεδαστικού παραμυθιού με τίτλο «Ο Ροταϊός και ο Βασιλιάς» από τη γνωστή συγγραφέα Κάρμεν Ρουγγέρη. «Το χαμόγελο των παιδιών, σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στον κόσμο μας. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα είναι πάντα χαρούμενα! Ευχαριστώ την GSK που μου έδωσε την ευκαιρία με όχημα ένα παραμύθι να συμβάλλω και εγώ στην ενημέρωση των γονέων αλλά και στη διασκέδαση των παιδιών!» ανέφερε η κα. Κάρμεν Ρουγγέρη.

 Η εκστρατεία ενημέρωσης για τη γαστρεντερίτιδα από ροταϊό θα διαρκέσει μέχρι το έλος του χρόνου και αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επικοινωνιακών ενεργειών για την ενημέρωση των γονέων, το οποίο περιλαμβάνει εκδηλώσεις για την ανάγνωση του παραμυθιού «Ο Ροταϊός και ο Βασιλιάς» καθώς επίσης και τη δημιουργία του ενημερωτικού ιστότοπου www.rotavirus.gr.