Συνέντευξη από τον Κριστόφ Βαζέχα

Ο Κριστόφ Βαζέχα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ποδόσφαιρο και ίσως ο καλύτερος παίκτης που πέρασε ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα. Ο Αλέξανδρος και ο Ανδρέας τον συνάντησαν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου (στο Χαλάνδρι) όπου βρίσκεται κάθε απόγευμα και δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του στους επίδοξους, μικρούς ποδοσφαιριστές. Απολαύστε τον!

Κριστόφ Βαζέχα

Ζεστός, απλός, φιλικός και με χιούμορ ο μεγάλος ποδοσφαιριστής έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους του Kid’s Fun για την καριέρα του, ενώ δεν παρέλειψε να παίξει μαζί τους, τι άλλο; Έναν «φιλικό» αγώνα ποδοσφαίρου. Απολαύστε τον!

Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από 10 χρονών. Το πρωί πήγαινα σχολείο και το απόγευμα έκανα προπόνηση. Στα 18 με πήρε η πρώτη ομάδα. Όταν ήμουν 25 ετών είχα την πρόταση από τον Παναθηναϊκό και έτσι ήρθα στην Ελλάδα.

Στην Πολωνία αν δεν είχαμε καλούς βαθμούς στο σχολείο ο προπονητής δεν μας άφηνε να κάνουμε προπόνηση. Είναι καλό τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά δεν πρέπει να παραμελούν τα μαθήματά τους.

Απαντήσεις σε όλα: 

  • Έπαιξε επί 14 χρόνια σε μία μόνο ομάδα, τον Παναθηναϊκό
  • Η Ελλάδα είναι το αγαπημένο του μέρος γι’ αυτό και έμεινε εδώ
  • Είχε καλές σχέσεις με όλους τους συμπαίκτες του
  • Καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα η Ρεάλ
  • Καλύτερο ξένο παίχτη τον Ρονάλντο και Έλληνα το Γιώργο Καραγκούνη
  • Του αρέσει να ασχολείται με το κομπιούτερ και να παίζει play station!
  • Από τα άλλα σπορ του αρέσει το τένις Έχει 50 συμμετοχές στην Εθνική Πολωνίας

Συζήτηση με τον Ανδρέα και τον Αλέξανδρο για το ποδόσφαιρο.

Πήγαμε πολύ καλά φέτος, όχι απλά καλά». Η Ελλάδα έφτασε πολύ ψηλά, κατέκτησε το Ευρωπαϊκό. Το όνειρό του κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίξει στην Εθνική Ομάδα. Και εγώ το ήθελα πολύ. Θυμάμαι πολύ έντονα τα μεγάλα παιχνίδια με ομάδες όπως η Ρεάλ, η Γιουβέντους, η Μπαρτσελόνα. Τα επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που πάνε στο γήπεδο για να κάνουν φασαρίες και όχι για να δουν το παιχνίδι. Αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Ο Κριστόφ Βαζέχα συμβουλεύει τους μικρούς παίχτες της Ακαδημίας.

Η Ακαδημία λειτουργεί κάθε μέρα από τις 16:15 έως τις 18:30 και έχει μέχρι στιγμής 300 παιδιά από 6 έως 16 ετών. Υπάρχουν 5 προπονητές και επικεφαλής είναι ο Κριστόφ Βαζέχα. Πιστεύει πως για να γίνει κάποιος καλός ποδοσφαιριστής χρειάζεται πολύ δουλειά και μεγάλη υπομονή. Επίσης θεωρεί σημαντικό ο ποδοσφαιριστής να είναι πειθαρχημένος και να συμπεριφέρεται καλά.

Ο Βαζέχα αποκρούει τον Αλέξανδρο

Ο Ανδρέας και ο Αλέξανδρος είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τον Κριστόφ Βαζέχα μετά τη συνέντευξη. Του έβαλαν και 1 γκολ. Όπως είπε ο μεγάλος ποδοσφαιριστής, είχε άγχος όταν χτυπούσε τα κρίσιμα πέναλτι στα μεγάλα παιχνίδια ενώ η καλύτερη του στιγμή ήταν όταν έβαζε γκολ. Μια από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του ήταν ο ημιτελικός του champions League το 1996 με τον Άγιαξ στην Ολλανδία.