Ζωντάνεψε την ατμόσφαιρα του μαγεμένου δάσους στο επόμενο παιδικό πάρτι με τη τούρτα σε σχήμα μανιτάρι! Φτιάξε ξωτικά, δέντρα που μιλάνε, κουκουβάγιες και άλλα ξεχωριστά πλάσματα του δάσους… Ας αρχίσει η διασκέδαση!
Υλικά Συνταγής
Γλάσο βουτύρου – σοκολάτας:
125γρ. βούτυρο250γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά γάλα 2 κουταλιές κακάο διαλυμένο σε 2 κουταλιές βραστό νερό.
Γλάσο βερίκοκο
125γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
χυμός ενός λεμονιού
Γλάσο καλουπώματος
1 ασπράδι αυγού1 κουταλιά γλυκόζη
350γρ. ζάχαρηχρώμα ζαχαροπλαστικής.
Στάδια Συνταγής
Ανακατεύουμε σε μπολ το ασπράδι, τη γλυκόζη και το αλεύρι μέχρι να γίνουν μια σκληρή πάστα. Τη βάζουμε σε επιφάνεια με κορν-φλάουρ και τη ζυμώνουμε για να μαλακώσει. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη για να μη στεγνώσει. Αυτή η τούρτα που θα κλέψει την παράσταση είναι πιο εύκολη απ’ ότι φαίνεται. Το μυστικό είναι τα δύο σκεύη στα οποία ψήνουμε το μίγμα κέικ. Διαλέγουμε ένα μπολ πυρέξ για το πάνω μέρος του μανιταριού και μια μεγάλη μεταλλική κονσέρβα για τον κορμό του. Φτιάχνουμε το μίγμα ενός κλασικού κέικ σοκολάτας, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την κονσέρβα και το πυρέξ, και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μίγμα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Τα αναποδογυρίζουμε σε επίπεδο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια, καλύπτουμε το κέικ κονσέρβα με γλάσο σοκολάτας και το κέικ μπολ με γλάσο βερίκοκου. Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο το γλάσο καλουπώματος δημιουργώντας έναν κύκλο 25-30 περίπου πόντων.Τοποθετούμε το φύλλο πάνω από το κέικ μπολ και όλο μαζί πάνω από το κέικ κονσέρβα. Διακοσμούμε το μανιτάρι και τη βάση του με ζαχαρωτά, μας μέλοους, πολύχρωμη τρούφα και αμιγδαλόπαστα ή τετράγωνα μπισκότα για τις πόρτες και τα παράθυρα.
Γνωρίζατε ότι:
Τα μανιτάρια είναι μύκητες; Συνήθως αυτό που βλέπουμε είναι το σώμα του μανιταριού, δηλαδή το όργανο στο οποίο θα αναπτυχθούν τα σπόρια που θα εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του είδους. Το κυρίως μέρος του μανιταριού βρίσκεται κάτω από το χώμα και είναι σχεδόν πάντα αθέατο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.