Στα γενέθλια που πλησιάζουν διοργανώστε ένα θεματικό πάρτυ για …τρελούς επιστήμονες… Επιλέξτε μια πρωτότυπη τούρτα με γεύση σοκολάτας που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους .
Υλικά Συνταγής:
1 παντεσπάνι, 3 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη, κορν φλάουρ
2 αυγά, 6 κουταλιές σούπας κακάο
Για το Γλάσο:
κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα
σιρόπι ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση Συνταγής::
Η αγωνία για την τούρτα στο παιδικό πάρτυ είναι πάντα μεγάλη. Θα αρέσει στους φίλους και τις φίλες, τι γεύση πρέπει να διαλέξω;
Με λίγη φαντασία και διάθεση φτιάξτε μια ξεχωριστή τούρτα για το παιδικό πάρτι.
Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ρίχνοντας σε ένα μπολ, 1 φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ, το κακάο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε καλά, τα δύο υπόλοιπα φλιτζάνια γάλα και τα ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους των αβγών.
Βάζουμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Στη συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση δημιουργώντας δύο μισοφέγγαρα. Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε και το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τέλειο το μείγμα. Στρώνουμε πάνω και στα πλάγια της τούρτας ομοιόμορφα το γλάσο, στολίζουμε με καραμέλες και ζαχαρωτά.
Γνωρίζατε ότι:
Υπάρχουν 7 είδη ζάχαρης; Η άσπρη ζάχαρη, η ζάχαρη άχνη, η καστανή ζάχαρη, η μαύρη ζάχαρη, η ντεμεράρα που είναι ανοικτή χρυσαφί ζάχαρη από τον Μαυρίκιο από χυμό ζαχαροκάλαμου, η Jaggery που παράγεται με παραδοσιακή μέθοδο στην Ινδία από συγκεκριμένο είδος φοινικιάς και η ζάχαρη σε κύβους. Η ζάχαρη αποτελείται από απλούς υδατάνθρακες και αν καταναλωθεί σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στα δόντια μας. Γι’ αυτό “παν μέτρον άριστον”!