Χριστούγεννα με τα Παιδιά στη Τεχνόπολη

Για δεύτερη χρονιά  ένα μεγάλο μαγικό Χριστουγεννιάτικο εργοστάσιο, το Christmas Factory στήνεται στη Τεχνόπολη στο Γκάζι και περιμένει όλα τα παιδιά από 2-12 χρονών  για ένα παραμύθενιο ταξίδι  στον κόσμο του Άη Βασιλη με πολλές δραστηριότητες και παιχνίδια .

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα ανοίγει τις πύλες του και μας περιμένει όλους… Μία παραμυθένια βραδιά γεμάτη μαγεία περιμένει όσους βρεθούν εκεί. 

kidsfun.gr-photo-nea ekdhlwseis-christmas-factory

ΗΜαίρη Συνατσάκη και ο αγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Γιώργος Λεμπέσης, θα είναι οι οικοδεσπότες της επίσημης Τελετής Έναρξης και θα μας παρουσιάσουν όλα όσα θα δούμε και θα ζήσουμε επί 6 εβδομάδες μέσα στο Christmas Factory. Την ίδια στιγμή όμως θα υποδεχτούν, και τους επίτιμους καλεσμένους των παιδιών όλης της γης, τον Άγιο Βασίλη με τους 5 βοηθούς του! Με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Εργοστασίου Χριστουγέννων και με μια βροχή εντυπωσιακών βεγγαλικών που θα φωτίσουν τον ουρανό, ο Μανδρακούκος ο Αρχιγαργάρας, ο Τσάρλυ ο Παιχνιδένιος, η Δεπάστα η Γλυκόριζα, ο Τατζίζ κε Τζαζ ο Ηλεκτρόνιος, και η Βασίλενα η Χρυσοχέρα θα μπουν στο Christmas Factory με τις τιμές που τους αξίζουν και θα παραμείνουν εκεί για να μας συντροφεύουν καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών. Όλοι οι συνεργάτες του Άγιου Βασίλη μαζί με τον ίδιο θα πατήσουν το μαγικό κουμπί, τα φώτα θα ανάψουν, και η μαγεία των Χριστουγέννων θα απλωθεί πάνω από την πόλη και στις καρδιές μας! 

 

Δείτε αναλυτικά όλα τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην γιορτές στο Christmas Factory

Διαδραστικά εργαστήρια Santa’s House

1.Παράσημο… Κατασκευή του παράσημου του Αη Βασίλη με την τεχνική του αργαλειού. Σε επιτραπέζιους αργαλειούς μικρογραφίες τα παιδιά αρχικά μαθαίνουν την τέχνη του αργαλειού και στην συνέχεια σε ειδικά ταμπλώ πλέκουν το παρασημό τους. Στον χώρο θα υπάρχει και ένας παραδοσιακός αργαλειός για διακόσμηση.

2.Ταχυδρομείο… Τα παιδιά γράφουν το κλασσικό γράμμα στον Αη Βασίλη όμως δεν το ταχυδρομούν φέτος αλλά … το δίνουν τα ίδια στον Αη Βασίλη, συνομιλούν μαζί του και φωτογραφίζονται αγκαλιά.

Διαδραστικά εργαστήρια Toys Factory

1.Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού… Στο συγκεκριμένο εργαστήρι, οι επισκέπτες διαλέγουν από ΜΙΑ κάρτα , από σύνολο ΔΕΚΑΕΞΙ κάρτων, τεσσάρων διαφορετικών χρωμάτων. Το σύνολο των ΤΕΣΣΑΡΩΝ καρτών ανεξαρτήτως συνδυασμού, έχει ως αποτέλεσμα ένα παραμύθι. Έπειτα διαλέγουν από προκαθορισμένα κείμενα αυτά που αντιστοιχούν στις κάρτες με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός μοναδικού παραμυθιού.

2.Εργαστήρι Εικονογράφησης Παραμυθιού… Σε συνέχεια της συγγραφής οι επισκέπτες σε αυτό το εργαστήρι εικονογραφούν / ζωγραφίζουν το παραμύθι. Στο τέλος παίρνουν μαζί τους το παραμύθι που οι ίδιοι δημιούργησαν.

 Διαδραστικά εργαστήρια Sweet Factory

 

1.Εργαστήριο Σοκολάτας… Τα παιδιά γίνονται ζαχαροπλάστες και με την εκπαίδευση από τους βοηθούς της Δεπάστα Γλυκόριζας από το συντριβάνι σοκολάτας το δικό τους σοκολατάκι επιλέγοντας το σχήμα του ανάμεσα σε διαφορετικά Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Στη συνέχεια και αφού παγώσει μπορούν να το απολαύσουν!

2.Εργαστήριο ψηφιδωτού… Τα παιδιά κατασκευάζουν με την τέχνη της ψηφιδογραφίας ενα ψηφιδωτό πάνω σε χαρτί με προκαθορισμένο σχέδιο.

Διαδραστικά εργαστήρια Digital Christmas

1. eFactory Σε αυτό το ηλεκτρονικό εργαστήρι οι επισκέπτες μπορούν να βιντεοσκοπήσουν την δική τους ευχή για τα Χριστούγεννα μέσα σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, την οποία στην συνέχεια θα μπορούν μέσω του site www.thechristmasfactory.gr (ενότητα online ευχές) να την στείλουν μέσω social media ή μέσω e-mail σε όποιον επιθυμούν! 

2. Ταξιδεύοντας με τον Μάρκο… Τα παιδιά εδώ συμμετέχουν βοηθώντας τον Μάρκο στις περιπέτειες του αρχικά σε μια μεγάλη οθόνη και στην συνέχεια σε tablet διασκεδάζουν ολοκληρώνοντας τις πίστες. Ο «Μάρκος» είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι που έχει δημιουργήσει ελληνική εταιρεία  και απευθύνεται σε ηλικίες 5-12.

Καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα διεξάγεται σε όλον τον χώρο του Christmas Factory. Περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις και προσφέρεται δωρεάν*

1.Christmas Factory Radio! Ένα ραδιοφωνικό booth στήνεται στο χώρο του Christmas Factory και πλαισιώνει όλες τις εκδηλώσεις όλη μέρα μουσικά ενώ ακούγεται και μέσω διαδικτύου. Από αυτό θα περάσουν ως guests επώνυμοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

*Η θεατρική παράσταση «Ο Εγωιστής Γίγαντας και η Αγάπη του» παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 και έχει εισιτήριο. Περισσσότερες πληροφορίες για όλο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα σε ξεχωριστό αρχείο.

 Παιχνίδια Fun Park

1.Ιμάντας Διασκέδασης…Τσουλήθρα 2,5 μέτρων ύψους πάνω στον ιμάντα που μεταφέρει τα παιχνίδια που φτιάχνονται στο Toys Factory. Τα παιδιά με ενα ειδικό σκαφάκι κάνουν 4 τσουλήθρες στην σειρά. Το Παιχνίδι βρίσκεται μέσα στο Toys Factory. Κόστος : 2,5€                                                       

2. Κυματιστή τσουλήθρα… Έξω από το εργοστάσιο του Toys Factory μεγαλύτερη σε ύψος και γρηγορότερη από τον ιμάντα διασκέδασης, φτάνει τα 5 μέτρα ύψος. Κόστος : 2,5€     

3. Καρουσέλ… Ένα κλασικό Ιταλικό καρουσέλ με υπέροχη θεματοποίηση, περιμένει όλους τους επισκέπτες για βόλτες νοσταλγικές και παραμυθένιες.  Κόστος : 2,5€

4. Κούπες … Παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Μπαίνοντας στις κούπες στροβιλίζεσαι με δύναμη. Ένα παιχνίδι που προσφέρει άφθονο γέλιο. Κόστος : 2,5€       

5.Ρόδα… Η ψηλότερη ρόδα που έχει μπει ποτέ στο κέντρο της Αθήνας φτάνοντας φέτος τα 20 μέτρα. Σε νέο σημείο, προσφέροντας μοναδική θέα από ψηλά, πανοραμικά σε όλο το Christmas Factory αλλά και την Ακρόπολη.   Κόστος : 3

6. Παγοδρόμιο…Το κλασικό παιχνίδι των Χριστουγέννων όπου οι επισκέπτες φορούν τα παγοπέδιλα τους και τρέχουν στον πάγο! Κόστος : 7€

7.Συγκρουόμενα… Απίθανα αυτοκίνητα προσφέρουν απεριόριστες βόλτες και συγκρούσεις.  Κόστος  3€                                                                

8. Roller Coaster Δράκος… Όπως λέει και το όνομά του, ένα τρένο γρήγορο με πολλές στροφές που προσφέρει άφθονη διασκέδαση μαθαίνοντας στους επισκεπτες πως είναι να πετάς με το… έλκηθρο του Αη Βασίλη!!! Κόστος : 2,5€

9. Ιππόδρομος… Παιχνίδι για μεγάλους! Το πρώτο Άλογο που θα τερματίσει κερδίζει υπέροχα Χριστουγεννιάτικά δώρα. Κόστος : 2,5€

10. Αεροπλανάκι… Παιχνίδι για μικρές ηλικίες. Κόστος : 2,5€

11.Τραμπολίνο… Κλασικό, αγαπημένο παιχνίδι. Κόστος : 2,5€

Και αν χρειαστεί να τσιμπήσετε κάτι;

Στο «The Christmas Factory» έχουν διαμορφωθεί τρία νέα μεγάλα σημεία παραδοσιακής εστίασης  τηρώντας πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Εδώ,  μπορούν οι επισκέπτες να καθίσουν και να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν το «The Christmas Factory» ούτε για μία ώρα. 

Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες απολαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα, τρυφερά κρεατικά, νόστιμες πατάτες, ζυμαρικά, hot dog, παραδοσιακές πίτες και ζεστό κρασί με την παρέα τους. 

Στην Γλυκιά Αγορά του Christmas Factory μικροί και μεγάλοι μπορούν να γευτούν τις γλυκές αλχημείες στο εργοστάσιο γλυκών. 

Στικς με πραλίνα, παραδοσιακό υποβρύχιο, παραδοσιακά γλυκίσματα, λαχταριστά μπισκότα, σοκολάτες, παστέλια, λουκούμια είναι μερικά από τα νοστιμότατα μμμμμ! γλυκά.

Τεχνόπολη Γκάζι, Αθήνα 

Από 29/11 -6/01

http://thechristmasfactory.gr/