Συνταγή για ριζότο λαχανικών

 Μια εύκολη συνταγή για ριζότο με λαχανικά που θα αγαπήσουν τα παιδιά.  Πολύ περισσότερο αν το συνοδεύσετε με σπιτικές λαχανομπουκιές και του δώσετε μορφή καραβιού. 

Συνταγή για ριζότο λαχανικών

Υλικά Συνταγής 

Λαχανομπουκιές, ριζότο λαχανικών, αλμυρά sticks, χρωματιστή πιπεριά

Εκτέλεση Συνταγής

Αφού έχουμε ετοιμάσει τις Λαχανομπουκιές , όταν αυτές κρυώσουν τοποθετήστε τις σε ένα πιάτο τη μια δίπλα στην άλλη ( όπως φαίνεται στην εικόνα) για να δημιουργήσετε τη βάση του πλοίου. Από πάνω προσθέστε το ριζότο λαχανικών δημιουργώντας δύο τρίγωνα, το ένα μικρότερο από το  άλλο για τα πανιά του πλοίου.Προσθέστε χρωματιστή πιπεριά για σημαία και… καλή σας απόλαυση.                               

Υλικά Συνταγής για Λαχανομπουκιές: 1 /2 κιλό αρακά βρασμένο,2 κ.σ. ελαιόλαδο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 κ.σ. μουστάρδα,3 πατάτες πουρέ,2 καρότα βρασμένα,2 αβγά,2 κ.σ.σάλτσα σόγιας,1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,1 πρέζα μοσχοκάρυδο,αλάτι, πιπέρι.

για το τηγάνισμα: 2 αβγά, λίγη τριμμένη φρυγανιά ελαιόλαδο

Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη.Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια.Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

 

Ριζότο Λαχανικών

Για το ριζότο ρίχνετε δύο ποτήρια ρύζι, 200γρ. αρακά, 200γρ. καλαμπόκι και 200γρ. ψιλοκομμένο καρότο σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε και 5 ποτήρια νερό. Ανακατεύετε καλά και μετά αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να ρουφήξει το νερό. Περίπου 20 λεπτά.