Διακοσμήστε το Παιδικό του Δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο, είναι βέβαιο πως αποτελεί το καταφύγιο του παιδιού μέσα στο σπίτι. Εκεί θα απομονωθεί , θα παίξει και θα μελετήσει αρκετές ώρες της ημέρας . Έτσι, Διακοσμήστε το Παιδικό του Δωμάτιο με ιδιαίτερη επιμέλεια.

Διαμορφώστε το Παιδικό του Δωμάτιο

Επιλέξτε έπιπλα σε αποχρώσεις ξύλου

Μπορούμε να επιλέξουμε έπιπλα σε κάθε απόχρωση ξύλου για το παιδικό δωμάτιο , γιατί δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο και συνδυάζονται αρμονικά με το ξύλινο πάτωμα, προσφέροντας πολυτέλεια και καλαισθησία.

Δώστε του Χώρο

Το να φορτώσουμε υπερβολικά το δωμάτιο , μάλλον πρόβλημα θα δημιουργήσει , αφού θα στερήσουμε από το παιδί πολύτιμο χώρο για παιχνίδι . Στο εμπόριο θα βρούμε έπιπλα με τα οποία θα εξοικονομήσουμε αρκετό χώρο.

Έξυπνες συνθέσεις , βιβλιοθήκες και γραφεία θα λύσουν πολλά προβλήματα , σχετικά με την εξοικονόμηση χώρου. Ας συνδυάσουμε λοιπόν, την αισθητική με την λειτουργικότητα για να δώσουμε χώρο στα παιδιά για παιχνίδι και μελέτη.

Αποθηκευτικοί χώροι για μεγαλύτερη λειτουργικότητα

Ειδικά για τα δωμάτια των παιδιών , οι αποθηκευτικοί χώροι είναι πολύ χρήσιμοι. Ένα συρτάρι από οποιοδήποτε παλιό έπιπλο βάφεται με ένα ζωηρό χρώμα μπαίνει κάτω από το κρεβάτι και φιλοξενεί παπούτσια, βιβλία, παιχνίδια ή κουβέρτες , διατηρώντας αυτό το συνήθως αναξιοποίητο σημείο καθαρό και τακτοποιημένο. Εκμεταλλευόμαστε κάθε εκατοστό και σημείο , κερδίζοντας για το παιδί μας περισσότερο χώρο για παιχνίδι. Αξιοποιούμε το πίσω μέρος της πόρτας του δωματίου με μια κρεμάστρα. Εάν τ δωμάτιο είναι αρκετά μεγάλο μπορούμε να διαμορφώσουμε μια ειδική γωνία , όπου το παιδί θα την διακοσμήσει μόνο του και η οποία θα εξυπηρετεί μια δική του δραστηριότητα, όπως ζωγραφική.

Διαμορφώστε το Παιδικό του Δωμάτιο

Αξεσουάρ και κάντε τη διαφορά

Υπάρχουν εκατοντάδες αξεσουάρ για το παιδικό δωμάτιο . Φωτιστικά, κορνίζες, ρολόγια, καθρέπτες, πίνακες ανακοινώσεων και πρωτότυπα πόμολα. Μπορούμε να διαλέξουμε πρωτότυπα αξεσουάρ , ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας και να δώσουμε μια διαφορετική νότα στο δωμάτιο. Μην ξεχνάτε βέβαια και τα γούστα του παιδιού , το οποίο θα περνά το περισσότερο του χρόνο μέσα σε αυτό.

Βάλτε χρώμα

Η εποχή που το δωμάτιο ενός αγοριού ήταν γαλάζιο και ενός κοριτσιού ροζ , έχει περάσει για τα καλά. Όταν θα έρθει η ώρα να βάψουμε το δωμάτιο του παιδιού, χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας (ρωτάμε και το παιδί για να πάρουμε ιδέες) καθώς οι επιλογές που μας δίνονται για τους τοίχους είναι πάμπολλες.  Ανοιχτόχρωμες και ξεκούραστες γήινες αποχρώσεις ή πολύχρωμα σχέδια τα οποία σαν άλλες τοιχογραφίες θα ζωντανέψουν τα όνειρα των παιδιών. Επίσης, το ντεκουπάζ (τεχνική της επικόλλησης αντικειμένων που κόβουμε, κυρίως από χαρτί , πάνω σε άλλα) για παράδειγμα είναι μια ακόμα διακοσμητική τεχνική η οποία θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά μαγικό δωμάτιο.