Summer Camp στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Θερινά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄, Β΄ και Γ΄ Δημοτικού
Με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την ηλικία τους τα παιδιά συμμετέχουν σε ολιγάριθμες ομάδες και μοιράζονται όμορφες εμπειρίες με παλιούς και καινούργιους φίλους. Στόχος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, την τέχνη και την κίνηση, απολαμβάνοντας ένα χαρούμενο καλοκαίρι στην πόλη της Αθήνας.

Summer Camp στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

«Καλοκαιρινά απογεύματα στον κήπο των βιβλίων!»
Είστε έτοιμοι για ένα αξέχαστο καλοκαίρι στην πόλη; Αυτόν τον Ιούνιο δεν χρειάζεται να αποδράσουμε σε κάποια μακρινή παραλία για να απολαύσουμε τη δροσιά, να παίξουμε χαρούμενα παιχνίδια και να πάρουμε μέρος σε συναρπαστικές δραστηριότητες παρέα με φίλους. Παίρνουμε μια βαθιά ανάσα και κάνουμε το πιο δημιουργικό μας μακροβούτι στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο κέντρο της Αθήνας! Για δύο εβδομάδες (τέσσερις ή και οχτώ ολόκληρες ημέρες), από τις 16 έως τις 26 Ιουνίου, γινόμαστε μια δεκαπενταμελής ομάδα φίλων και κάθε απόγευμα συναντιόμαστε για να φτιάξουμε τα δικά μας κόμικς, να εξιχνιάσουμε δύσκολα μυστήρια, να γνωρίσουμε τους ήρωες της μυθολογίας και να εξερευνήσουμε την πόλη μας, έχοντας πλάι μας έμπειρους εκπαιδευτικούς και διασκεδαστικούς εμψυχωτές. Αυτό το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι ίδιο! Θα χορτάσουμε περιπέτεια, εξερεύνηση και παιχνίδι. Φέρτε τη φαντασία και το κέφι σας!

1η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 16-19 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.
• «Ταξίδι στη μυθολογία»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργικής έκφρασης με αφορμή τη μυθολογία με την εμψυχώτρια-ηθοποιό Εύα Νικηφόρου (διάρκεια: 50 λεπτά / συνάντηση)
Η μυθολογία είναι ένα ισχυρό μέσο για να γνωρίσουμε τα σύμβολα και τους τρόπους με τα οποία οι άνθρωποι του μακρινού παρελθόντος προσπάθησαν να εξηγήσουν τα φαινόμενα της φύσης και τη σχέση τους μαζί της αλλά και με τους άλλους ανθρώπους. Στο εργαστήριο αυτό, μέσα από παιχνίδια δράσης-αντίδρασης, κίνησης, ρόλων και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, θα ανακαλύψουμε ορισμένους από τους πιο γνωστούς μύθους.
1η συνάντηση – Δευτέρα 16 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Η δημιουργία του κόσμου
Θα βασιστούμε στη Θεογονία του Ησιόδου, μια από τις καλύτερες ερμηνείες για τη δημιουργία του κόσμου.
2η συνάντηση – Τρίτη 17 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Ολύμπιοι θεοί
Ο Όλυμπος θεωρούνταν κατά την αρχαιότητα ιερό βουνό και οι αρχαίοι πίστευαν πως ήταν το υψηλότερο σημείο της γης. Κάθε θεός ή θεά αντιπροσώπευαν και έναν διαφορετικό τομέα και εκπροσωπούσαν την κάθε πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Ήταν προικισμένοι με τα πλεονεκτήματα και τις υπερφυσικές ικανότητες των θεών, ενώ δεν ήταν απαλλαγμένοι και από τις αδυναμίες των θνητών.
3η συνάντηση – Τετάρτη 18 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Ο Ηρακλής και οι δώδεκα άθλοι του
Δύναμη, θάρρος, εφευρετικότητα ήταν μεταξύ άλλων οι χαρακτηριστικές ιδιότητες του Ηρακλή. Θα μελετήσουμε τους δώδεκα άθλους που πραγματοποίησε για να κατακτήσει την αθανασία.
4η συνάντηση – Πέμπτη 19 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.: Η ομάδα θα δημιουργήσει τους δικούς της μύθους και θα σχεδιάσει ένα παιχνίδι μυθολογίας!

• «Μυστήρια στην πόλη»: Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης με τον εμψυχωτή-ηθοποιό Γιώργο Λυμπέρη (διάρκεια: 60 λεπτά / συνάντηση)
Δευτέρα 16-Πέμπτη 19 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.
Το πιο μεγάλο εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού βασισμένο σε μυστήρια έρχεται για όλους εσάς, τους υποψήφιους μικρούς ντετέκτιβ. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν μέσω θεατρικών τεχνικών ιστορίες μυστηρίου, αλλά θα δημιουργήσουν και δικές τους. Μεγεθυντικοί φακοί, αυτοσχεδιασμός, χάρτες, δραματοποίηση, φαντασία και άλλα πολλά θα μας ταξιδέψουν σε μια πόλη γεμάτη μυστήρια!
2η εβδομάδα: Δευτέρα-Πέμπτη 23-26 Ιουνίου 2014, 6-8 μ.μ.

• «Ζωντανεύοντας το σκίτσο»: Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης με τον εμψυχωτή-ηθοποιόΓιώργο Λυμπέρη (διάρκεια: 50 λεπτά / συνάντηση)
Δευτέρα 23-Τρίτη 24 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.
Πώς μπορούν οι ήρωες των κόμικς να πάρουν σάρκα και οστά; Η γνωστή σε όλους τέχνη των κόμικς ζωντανεύει μέσα από το θεατρικό παιχνίδι και τη δραματοποίηση. Στο συγκεκριμένο εργαστήριο θα εστιάσουμε στην έννοια του δραματικού χαρακτήρα. Η δυσδιάστατη εικόνα θα γίνει ρόλος, η φαντασία ιστορία και η διάθεση για παιχνίδι δημιουργικότητα!

• «Από τα ιαπωνικά manga στο γαλατικό χωριό!»: Εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης με θέμα τα κόμικς με την εμψυχώτρια-ηθοποιό Εύα Νικηφόρου (διάρκεια: 50 λεπτά / συνάντηση)
Τετάρτη 25-Πέμπτη 26 Ιουνίου, 6-7 μ.μ.
Κόμικς, δηλαδή ρυθμός στην αφήγηση, χιούμορ αλλά και χρωματική παλέτα. Το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων αυτού του προγράμματος θα έχει έντονο συμμετοχικό, συνεργατικό και βιωματικό χαρακτήρα. Θα εκφραστούμε με αυτοσχεδιασμούς, θα υιοθετήσουμε ρόλους, θα επινοήσουμε ιστορίες και θα τις εικονογραφήσουμε φτιάχνοντας τελικά τους δικούς μας μύθους και ήρωες.

• «Η Αθήνα των μικρών παιδιών και των μεγάλων ονείρων»: Δημιουργικό εργαστήριο με θέμα την πόλη της Αθήνας με την εμψυχώτρια-ηθοποιό Μαρία Τερζάκη (διάρκεια: 60 λεπτά / συνάντηση)
Ας γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη που ζούμε, την Αθήνα, μέσα από μια σειρά διασκεδαστικών εργαστηρίων που συνδυάζουν τα εικαστικά, το θεατρικό παιχνίδι και τη δημιουργική γραφή.
1η συνάντηση – Δευτέρα 23 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.: Παίζουμε «Αθηνόπολη»;
Μαζεύουμε εικόνες και πληροφορίες για κάποια σημαντικά σημεία της Αθήνας, αρχαιολογικούς χώρους, κεντρικούς δρόμους, πλατείες και κτίρια και στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, την «Αθηνόπολη», με γρίφους που σχετίζονται με τις πληροφορίες που συλλέξαμε. Στο τέλος διασκεδάζουμε παίζοντας το επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκευάσαμε!
2η συνάντηση – Τρίτη 24 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.: Τι θα συνέβαινε αν…
Τι θα συνέβαινε αν ξυπνούσαμε ένα πρωί του Ιουνίου και η Αθήνα:
• είχε ποτάμια αντί για δρόμους;
• ήταν λευκή;
• δεν είχε αυτοκίνητα;
• έλειπε από παντού το γράμμα «α» ;
• ήταν ανάποδη;
Επινοούμε τις δικές μας ιστορίες για μια απρόβλεπτη ημέρα στην Αθήνα και στη συνέχεια επιλέγουμε αν θέλουμε να την εικονογραφήσουμε και να την κάνουμε βιβλίο ή αν θέλουμε να τη δραματοποιήσουμε και να την κάνουμε μικρό θεατρικό έργο! Ένα εργαστήριο που συνδυάζει τη δημιουργική γραφή με το θεατρικό παιχνίδι και τη ζωγραφική.
3η συνάντηση – Τετάρτη 25 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.: Η ανακύκλωση γίνεται παιχνίδι
Τα παιδιά φέρνουν παλιές συσκευασίες -χάρτινα κουτάκια από γάλα, τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια- και στη συνέχεια παίζουμε διασκεδαστικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση. Μαθαίνουμε να διαχωρίζουμε τα σκουπίδια παίζοντας ομαδικά παιχνίδια, μετατρέπουμε τις συσκευασίες σε πιόνια και σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βοηθάμε τα σκουπίδια να φτάσουν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πριν τα προλάβει το απορριμματοφόρο.
4η συνάντηση – Πέμπτη 26 Ιουνίου, 7-8 μ.μ.: Κυνήγι κρυμμένου θησαυρού
Πού κρύβεται ο θησαυρός και ποιος θα είναι ο τυχερός που θα τον βρει; Ένα διασκεδαστικό κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στις αίθουσες και στην αυλή του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ με γρίφους βασισμένους σε όλα όσα μάθαμε τις προηγούμενες μέρες στις συναντήσεις μας. Στο τέλος, ο κόπος μας θα ανταμειφθεί με δωράκια έκπληξη!

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στον κήπο του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ. Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, οι συναντήσεις διεξάγονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώτου ορόφου. Μεταξύ των εργαστηρίων γίνεται σύντομο διάλειμμα (5-10 λεπτών), κατά το οποίο προσφέρονται στα παιδιά μπισκότα και δροσεροί χυμοί. Καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα μπουκαλάκι νερό. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργαστηρίων, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη και του δεύτερου εργαστηρίου για να παραλάβουν το παιδί τους.
Κάθε παιδί θα πάρει δώρο ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με δραστηριότητες για τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Απαραίτητη η προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εβδομάδα έως 15 παιδιά.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail polychoros@metaixmio.gr. Στο μήνυμά σας θα πρέπει να σημειώνονται το ονοματεπώνυμο και η ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), ο τίτλος ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP και απαραιτήτως σε ποια εβδομάδα επιθυμεί να συμμετάσχει.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
2η εβδομάδα: 60 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 50 ευρώ
1η και 2η εβδομάδα: 100 ευρώ. Ειδική τιμή για αδέρφια: 90 ευρώ
Η ειδική τιμή για τη συμμετοχή και στις δύο εβδομάδες ισχύει μόνο εάν υπάρξει προκαταβολή και για τις δύο πριν από την έναρξη των εργαστηρίων.
Προσφορά «Φέρε και τον φίλο σου»: Φέρε δύο ή περισσότερους φίλους σου μαζί και θα ισχύσει για όλους η ειδική τιμή που ισχύει για τα αδέρφια. Για να ισχύσει η προσφορά, ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα πρέπει να ενημερωθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής λαμβάνοντας ηλεκτρονικά το ακόλουθο κείμενο συμπληρωμένο. «Επιθυμώ να συμμετάσχω στο ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP και να χρησιμοποιήσω την προσφορά Φέρε και τον φίλο σου για εμένα (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑ) και τους (ΟΝΟΜΑΤΑ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΕΣ). Οι κηδεμόνες μας είναι κατά σειρά (ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, E-MAIL)».
Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα γίνει σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί κατά την εγγραφή (το αργότερο πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη της κάθε περιόδου) και η δεύτερη δόση τη δεύτερη ημέρα της περιόδου.

Πολυχώρος Μεταίχμιο
Διεύθυνση: Ιπποκράτους 118, Τ.Κ. 11472, Αθήνα
Τηλ.: 211 300 3580, Fax: 211 300 3581
E-mailpolychoros@metaixmio.gr