Υπολογιστής Παιδί και Παιχνίδι

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Όλοι μας λίγο – πολύ χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές για την εργασία, την ενημέρωση αλλά και την ψυχαγωγία μας. Αλήθεια, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος φίλος και των παιδιών;

Υπολογιστής Παιδί και Παιχνίδι

Υπολογιστής… ο νέος φίλος των παιδιών

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή pc (personal computer) όπως τους ξέρουμε, ΄΄εισβάλουν΄΄ καθημερινά σε όλο και περισσότερα σπίτια. Η πρώτη επαφή του παιδιού με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, χωρίς αμφιβολία θα το μαγέψει. Εντυπωσιακοί ήχοι, χιλιάδες χρώματα, μοναδικά γραφικά κάνουν τον υπολογιστή ξεχωριστό στα παιδικά μάτια. Τα πλεονεκτήματα από την χρήση του είναι εκατοντάδες, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Διασκεδάζουμε, ενημερωνόμαστε, ψυχαγωγούμαστε… ένα pc μπορεί να μας αλλάξει πραγματικά τη ζωή.

Υπολογιστής και Internet

Όλοι οι σύγχρονοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, μπορούν να έχουν πρόσβαση στο internet (διαδίκτυο). Το internet αποτελεί ένα “Παγκόσμιο Ηλεκτρονικό Χωριό”, οι “κάτοικοι” του οποίου, ανεξάρτητα από υπηκοότητα, ηλικία, θρήσκευμα και χρώμα, μοιράζονται πληροφορίες και ανταλλάσσουν ελεύθερα απόψεις πέρα από γεωγραφικά και κοινωνικά σύνορα.

 Internet και παιδί

Αναμφισβήτητα το internet είναι εντυπωσιακό στα παιδικά μάτια. Από την ηλικία των 6 ετών το παιδί μπορεί να έχει επαφή με το διαδίκτυο. Υπάρχουν εκατομμύρια ιστοσελίδες (sites) για τα παιδιά. Εκεί θα διαβάσουν, θα ενημερωθούν, θα παίξουν και θα δημιουργήσουν. Ένα site ειδικά σχεδιασμένο για τα παιδιά είναι το www.jele.gr. Μέσα από δραστηριότητες, βασισμένες στην ύλη του σχολείου τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο της μάθησης και της γνώσης, παίζοντας. Όλες οι δραστηριότητες είναι εμπλουτισμένες με κίνηση, ήχους, χαρούμενα χρώματα και έξυπνους διάλογους που εντυπωσιάζουν τα παιδιά.