Κατασκευή Κούκλα από Άχυρο

Για τις ελεύθερες ώρες σας, φτιάξτε μία κούκλα από πανί, όπως ήταν οι κούκλες που έπαιζαν τα αγοράκια τη περίοδο του 1940.

kouklaagori

Υλικά Κατασκευής
Άχυρο
Διάφορα υφάσματα
Σπάγκος

Στάδια Κατασκευής
Χωρίστε το άχυρο σε δύο ματσάκια και δέστε ένα στη μέση με λίγο σπάγκο. Τοποθετήστε τα έτσι ώστε να σχηματίζουν μεταξύ τους σταυρό. Διπλώστε το ματσάκι που βρίσκεται κάθετα πάνω στο οριζόντιο αγκαλιάζοντας το. Δέστε το κάθετο ματσάκι λίγο πιο πάνω από την ένωση τους ξεχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το κεφάλι της κούκλας. Το ματσάκι που διπλώσατε είναι τα χέρια της κούκλας. Δέστε με σπάγκο για να φτιάξετε τη μέση της κούκλας. Τέλος, χωρίστε στη μέση το ματσάκι για να δημιουργήσετε τα πόδια της κούκλας, δέστε τα με σπάγκο. Στολίστε την κούκλα σας με χρωματιστά υφάσματα.

Γνωρίζατε ότι:
Και την περίοδο του 1940 κυκλοφορούσαν κόμικ με σούπερ ήρωες; Γενιές πολλών Ελλήνων έχουν μεγαλώσει διαβάζοντας τα κατορθώματα και τις περιπέτειες του Μικρού Ήρωα, του Γιώργου Θαλάσση και των φίλων του, του συνεχώς πεινασμένου Σπίθα και της γλυκιάς Κατερίνας. Μια ομάδα μικρών αγωνιστών που έκανε τη ζωή των κατακτητών δύσκολη με κάθε είδους σαμποτάζ. 789 τεύχη, με συνεχείς επανεκδόσεις. Ένα ανάγνωσμα που αγαπήθηκε και διαβάζεται ακόμα. Δημιουργός του ήταν ο Στέλιος Ανεμοδούρας.