Αποκριάτικη Στολή Καουμπόι στην Άγρια Δύση

Για όσα αγόρια λατρεύουν τα γουέστερν η αποκριάτικη στολή που τους ταιριάζει δεν ειναι άλλη από τον Καουμπόι στην Άγρια Δύση…

Αποκριάτικη Στολή Καουμπόι στην Άγρια Δύση

Υλικά Κατασκευής:
1 μεγάλη κούτα, λευκό χαρτί,καφέ χαρτί,
καφε μαρκαδόρο, χαρτί γκοφρέ,
χαρτόνι, 2 τζίν παντελόνια,
σχοινί, φουλάρι, καουμπόικο καπέλο

Στάδια:
Χρησιμοποιήστε μία μεγάλη κούτα (ανοιχτή από τη μια μεριά) για να φτιάξετε την αγελάδα. Ντύστε με λευκό χαρτί, κάντε μία τρύπα απ’ την οποία χωράτε να περάσετε και φτιάξτε τις «κηλίδες» της αγελάδας με καφέ χαρτί. Ντύστε ένα μικρό κουτί με καφέ χαρτί, φτιάξτε μάτια και ρουθούνια από γκοφρέ και αυτιά και κέρατα από χαρτόνι. Κόψτε δύο μπότες από χαρτόνι, περάστέ τις μέσα σε ένα τζιν παντελόνι και βάλτε το δεξιά και αριστερά της κούτας, ώστε να μοιάζει ότι είστε πάνω στην αγελάδα . Στο ύψος της τρύπας απ’ όπου περνάτε, περάστε δύο κομμάτια σκοινί σαν τιράντες για να στηρίξετε επάνω σας την αγελάδα. Τυλίξτε σχοινί για λάσο, φορέστε τζιν παντελόνι, φουλάρι και καουμπόικο καπέλο και είστε έτοιμος να βγείτε για κυνήγι στο άγριο… πάρτι!

Γνωρίζατε ότι:
Η γιορτή της Καθαράς Δευτέρας θεωρείται ο επίλογος των βακχικών εορτών της αποκριάς, οι οποίες ουσιαστικά αρχίζουν την Τσικνοπέμπτη και τελειώνουν την Καθαρά Δευτέρα. Σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδος την Καθαρά Δευτέρα καθαρίζουν ό,τι απόμεινε από τα μη νηστίσιμα φαγητά της αποκριάς, διότι και τέτοιου είδους λιχουδιές γεύονται μερικοί, αντί για λαγάνες, χαλβά, ελιές και πίκλες που προτιμούν οι πιο πολλοί, σαν αποτοξίνωση από τα πλούσια φαγοπότια της αποκριάς.