Δώρο Σπιτάκι Γενεαλογικό για τη Γιαγιά

Στην αγαπημένη σας γιαγιά που σας φτιάχνει τα πιο ωραία φαγητά και γλυκά, φτιάξτε ένα πρωτότυπο δώρο που θα απεικονίζει όλη την οικογένεια, για να το κοιτάει όταν δεν θα είστε μαζί και να το θαυμάζει.

KidsFun.gr-photo-genealogikospitigiagia

Υλικά κατασκευής
Χαρτόνι
Τσόχα σε διάφορα χρώματα
Κόλλα, ψαλίδι

Στάδια Κατασκευής
Πάνω σε χρωματιστά κομμάτια τσόχας σχεδιάστε το σχήμα που θέλετε να έχει το σπιτάκι και η σκεπή του, και κόψτε γύρω-γύρω με το ψαλίδι. Το σπίτι μας μπορεί να είναι τετράγωνο ή ορθογώνιο, ψηλό ή κοντό με ένα τρίγωνο ή τραπέζιο σχήμα για σκεπή. Αφού κόψετε τα κομμάτια που θα αποτελούν το σπίτι, κολλήστε τα πάνω στο χαρτόνι και κόψτε το γύρω-γύρω. Στη συνέχεια κόψτε μικρά κομματάκια τσόχας για πόρτες, παράθυρα και κολλήστε τα πάνω στο σπιτάκι. Πάνω σε αυτά τοποθετήστε τις φωτογραφίες της οικογένειάς σας. Ψηλά στη σκεπή θα βάλετε τις φωτογραφίες του παππού και τις γιαγιάς. Στον πρώτο όροφο τις φωτογραφίες των παιδιών τους, δηλαδή των θείων σας. Στο ισόγειο θα κολλήσετε όλες τις φωτογραφίες των εγγονιών τους, τις δικές σας και αυτές των ξαδέλφων σας. Το γενεαλογικό δέντρο είναι έτοιμο για να το δώσετε στη γιαγιά σας!

Γνωρίζατε ότι:
Ο σκοπός του γενεαλογικού δέντρου είναι να αναδείξει συσχετισμούς και βαθμούς οικογενειακούς ή συγγένειας ανθρώπων; Σε αυτό καταγράφονται τα ονόματα των απογόνων καθώς και πολλές άλλες πληροφορίες όπως ημερομηνίες γέννησης, βαπτίσεων, γάμων, τοποθεσίες και επαγγέλματα.