Τούρτα Γενεθλίων Καραμέλα

Η Τούρτα Γενεθλίων Καραμέλα, για Κορίτσια δεν μπορεί να ξεφύγει από την εικόνα όλου του πάρτι. Το πουγκί με τις γεύσεις που τους αρέσουν θα τους ενθουσιάσει όλους.

aaa

Υλικά Συνταγής 

1 παντεσπάνι, 3 φλιτζάνια γάλα, ½ φλιτζάνι ζάχαρη,
κορν φλάουρ, 2 αυγά, 6 κουταλιές σούπας κακάο

Για το Γλάσο

κρέμα γάλακτος, λευκή σοκολάτα, σιρόπι ζαχαροπλαστικής

Στάδια Συνταγής

Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ρίχνοντας σε ένα μπολ, 1 φλιτζάνι γάλα, το κορν φλάουρ, το κακάο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε καλά, τα δύο υπόλοιπα φλιτζάνια γάλα και τα ρίχνουμε σιγά – σιγά στο μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους των αυγών. Βάζουμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Στη συνέχεια κόβουμε το παντεσπάνι σε κύκλους ώστε να δημιουργήσουμε το σχήμα του πουγγί.
Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι στη βάση της πιατέλας και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα κομμάτια παντεσπάνι μέχρι να σχηματίσουμε το πουγγί. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά για το γλάσο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει τέλειο το μείγμα.
Στρώνουμε πάνω και στα πλάγια της τούρτας ομοιόμορφα το γλάσο για να φτιάξουμε το ποθγγί όπως βλέπουμε στην εικόνα, στολίζουμε με καραμέλες και ζαχαρωτά, σοκολάτες, γλειφιτζούρια και ότι άλλο θέλετε.
Βγάζουμε από το φούρνο και ανοίγοντάς τα από πάνω βάζουμε λίγη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μπορούμε τα μπισκότα να τα γεμίσουμε αν θέλουμε και με κάποιο φρούτο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε σε bain-marie κουβερτούρα και περιχύνουμε τα μπισκότα μας και η Τούρτα Γενεθλίων Καραμέλα, για Κορίτσια είναι έτοιμη.

Γνωρίζατε ότι:

Η πρώτη καραμέλα χρησιμοποιήθηκε από τους Αρχαίους Αιγυπτίους για λατρευτικούς σκοπούς; Η πιο αγαπημένη γεύση καραμέλας είναι η μέντα. Στον μεσαίωνα οι άραβες μετέτρεψαν την ζάχαρη στην σημερινή κρυσταλλώδη μορφή και έφτιαξαν τα πρώτα γλυκάκια πασπαλισμένα με μπόλικη ζάχαρη καθώς και τις πρώτες καραμέλες με πολλές αγαπημένες γεύσεις. Σήμερα υπάχρει μία μεγάλη ποικιλία καραμέλας και σε γεύση και σε είδος και αυτό εξηγεί γιατί είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων.