Η Ιστορία Του Σινεμά, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σε μια συναρπαστική ξενάγηση, που δεν θα τα αφήσει μόνο θεατές, τα παιδιά θα παρακολουθήσουν ταινία για την ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου και θα διασκεδάσουν παίζοντας με παλιές μηχανές.

Η Ιστορία Του Σινεμά, Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Η ταινιοθήκη της Ελλάδος στεγάζεται σήμερα σε ένα όμορφο κτίριο του Τσίλερ, στην οδό Κανάρη 1 στην Αθήνα. Από το 1950 συγκεντρώνει, διασώζει και συντηρεί κινηματογραφικό υλικό και οργανώνει εκδηλώσεις που έχουν στόχο να εκπαιδεύσουν το κοινό σε ότι έχει σχέση με τον κινηματογράφο.
Το μουσείο της ταινιοθήκης είναι ένα μικρό κόσμημα της κινηματογραφικής μας ιστορίας. Στα σπάνια εκθέματα του τα παιδιά μπορούν να δουν από κοντά μια σειρά «προβολής» εικόνων όπως ζωοτρόπια, κινητοσκόπια, πραξινοσκόπια και μαγικούς φανούς.
Παίζοντας με κάποια από τα μηχανήματα, όπως προβλέπει η ξενάγηση, τα παιδιά καταλαβαίνουν πως έγιναν τα πρώτα βήματα αυτού του μικρού θαύματος που λέγεται κινουμένη εικόνα.

Η ταινία

Τα παιδιά συμπληρώνουν την γνώση τους παρακολουθώντας μια ταινία για την ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου. Πως γυρίστηκε η πρώτη Ελληνική ταινία και αποσπάσματα από την παλιότερη ταινία που έχει σωθεί μέχρι σήμερα.

Οι πρώτες κάμερες

Οι πρώτες κάμερες λήψεις και προβολής είναι τα πιο σπάνια εκθέματα του μουσείου, όπως και τα μηχανήματα και αντικείμενα της τεχνικής επεξεργασίας εικόνων. Τα παιδιά παρακολουθούν μια επίδειξη για τη χρήση της πρώτης κάμερας και «δοκιμάζουν» να κάνουν τις κινήσεις μιας λήψης.

 Ειδικές προβολές

Η ταινιοθήκη συντηρεί και αποκαθιστά παλαιές σπάνιες ταινίες που ανατυπώνονται και προβάλλονται. Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διασωθεί 15 παλιές Ελληνικές ταινίες που μπορούμε να απολαύσουμε σήμερα στις ειδικές προβολές της ταινιοθήκης.

Ώρες λειτουργίας:
9.00 – 13.00 και 19.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής. Τακτικές προβολές ταινιών της λέσχης 20.00 – 22.00 καθημερινά, εκτός Κυριακής από Οκτώβριο έως τέλος Μαΐου. Τήλ. 210 3609695