Tρενάκια για Παιδιά στο Λούνα Παρκ

Μάθετε τα πάντα για τα Tρενάκια για Παιδιά στο Λούνα Παρκ. Φωνές, κραυγές, μαλλιά σηκωμένα και πολλές φορές η ταχύτητα πάνω από τα 150 χλμ. την ώρα. Σας αρέσει; Το αντέχετε; Τότε μπείτε στο τρενάκι για μια ξεχωριστή βόλτα! Τα στοιχεία που τα κάνουν πραγματικά συναρπαστικά, είναι φυσικά η ταχύτητά τους, το ύψος που φτάνουν, και η δύναμη g, ή αλλιώς επιτάχυνση της βαρύτητας (η δύναμη που σε κάνει να κολλάς στο κάθισμά σου ή να αιωρείσαι πάνω από αυτό, κολλώντας στην μπάρα ασφαλείας). Επίσης, ακόμα και τα μεγαλύτερα roller coasters κάνουν στην αρχή τη μεγαλύτερη πτώση, για να αποκτήσουν περισσότερη φόρα, μιας και αυτή είναι που τα κάνει να κινούνται πιο γρήγορα.

Tρενάκια στον Αέρα

Το ψηλότερο και γρηγορότερο roller coaster του κόσμου υποτίθεται πως είναι το Top Thrill Dragster (dragster είναι ένα είδος αγωνιστικού αυτοκινήτου), που βρίσκεται στο λούνα παρκ Cedar Point, στο Οχάιο των ΗΠΑ. Το Dragster φτάνει τα 420 πόδια (περίπου 138 μέτρα) σε ύψος και τα 192 χιλιόμετρα την ώρα σε ταχύτητα, τα βαγόνια του θυμίζουν αγωνιστικά αυτοκίνητα και είναι το 16ο roller coaster του Cedar Point.

Μέσα στην αρχαία πόλη των Μάγια, ανάμεσα στους ναούς και τα ειδώλια, στο λούνα παρκ Mirabilandia της Ιταλίας, βρίσκεται το Katun, το πρώτο «ανάποδο» roller coaster της Ευρώπης, που φτάνει τα 110 χιλιόμετρα την ώρα σε μια βόλτα που διαρκεί 90 δευτερόλεπτα.

Ο Πύργος του Τρόμου (Tower of Terror), στο Dreamworld της Αυστραλίας, αποτελείται από 600 τόνους ατσάλι, και υποστηρίζει επίσης πως είναι ένα από τα ψηλότερα και γρηγορότερα roller coasters στον κόσμο. Φτάνει, όμως, τα 160 χιλιόμετρα την ώρα, που είναι λιγότερα από το Dragster, τον αντίπαλό του, αλλά και εκτείνεται 115 μέτρα στον αέρα, λιγότερα από τα 138 του Dragster. Πρόκειται, πάντως, για μια ανάποδη ελεύθερη πτώση: μόλις φτάσει κανείς στην κορυφή, έχει ένα δευτερόλεπτο για να θαυμάσει τη θέα, και μετά πέφτει προς τα πίσω, μέχρι τη βάση του πύργου. Παρόμοια είναι και η ελεύθερη πτώση στο Σούπερμαν Η Απόδραση (Superman The Escape), στο Six Flags Magic Mountain στην Καλιφόρνια. Φτιαγμένο το 1997, ήταν το πρώτο που έσπασε το φράγμα των εκατό μιλίων (160 χιλιομέτρων) την ώρα. Όσοι το τολμήσουν, θα δουν, φτάνοντας στην κορυφή, τον ίδιο τον Σούπερμαν να τους κοιτάζει από ψηλά!

Στην Αγγλία, στο πάρκο Alton Towers, ο Άνεμος (Air) θα σας κάνει να νιώσετε σαν να πετάτε εσείς οι ίδιοι, αφού η στάση που θα πάρει το σώμα σας θα είναι ακριβώς σαν των πουλιών. Θα δείτε τα πράγματα αφ’ υψηλού, λοιπόν, και θα νιώσετε την απελευθέρωση και τη χαρά που υπόσχεται ο Άνεμος.

Πάλι στην Αγγλία, ένα ηφαίστειο βρυχάται και μάλιστα δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για την Έκρηξη Ηφαιστείου (Volcanic Eruption), που η ανέγερσή της κόστισε δύο εκατομμύρια λίρες στο πάρκο Fantasy Island. Το roller coaster αυτό, πετάει τους επιβάτες ψηλά, έξω από το στόμα του ηφαιστείου, τους αφήνει να ρίξουν μια σύντομη ματιά στη Βόρεια Θάλασσα, και τους ρίχνει ξανά στα έγκατα του ηφαιστείου. Εκεί, πέρα από τα ακουστικά και οπτικά εφέ, εκτοξεύονται λάβα και καπνοί. Η λάβα, μάλιστα, είναι φαγώσιμη, και οι επιβάτες μπορούν μετά να αγοράσουν λίγη και να την πάρουν μαζί τους!!

Στην Ελλάδα τώρα, εκτός από τα διάφορα λούνα παρκ που συναντάμε κάθε τόσο, το πιο πολυσυζητημένο πάρκο είναι σίγουρα το Allou Fun Park, στο Ρέντη. Δύο είναι τα παιχνίδια εκεί που θυμίζουν αυτά τα διάσημα roller coasters: Προς το παρόν, υπάρχει το Big Apple, που είναι φτιαγμένο ειδικά για παιδιά, και το Crazy Mouse, όπου τα βαγόνια στριφογυρίζουν ελεύθερα, αντί να κοιτάνε συνέχεια μπροστά. Κρατήστε όμως την ανάσα σας γιατί το μεγαλύτερο roller coaster της Ευρώπης και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο θα είναι το Σεπτέμβρη εδώ. Οι μικροί φίλοι της ταχύτητας θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους!