Μια εύκολη συνταγή με πουρέ πατάτας και λαχανικά, που είναι ένα θρεπτικό πιάτο για τα παιδιά, που σίγουρα θα τους αρέσει πολύ
Υλικά Συνταγής
2 πατάτες, 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο , 1 ποτήρι γάλα, αλάτι,πιπέρι,αγγούρι, μαρούλι, καρότο, ελιές, ντοματίνια
Εκτέλεση Συνταγής
Πλένετε τις πατάτες καλά και τις βράζετε. Τις καθαρίζετε και τις χτυπάτε στο μίξερ πριν κρυώσουν. Ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέστε τις πατάτες και ανακατεύετε. Προσθέστε αλάτι και ο πυρές είναι έτοιμος . Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει και τις λαχανομπουκιές. Πάνω στον πουρέ πουρέ βάλτε ελιές για μάτια, καρότο για μύτη, 2 φέτες αγγούρια για αυτιά και ντομάτα για στόμα. Για μαλλιά βάλτε τις Λαχανομπουκιές σας. Συνοδέψτε το πιάτο με ντοματίνια και Λαχανομπουκιές
Υλικά Για Λαχανομπουκιές : 1 /2 κιλό αρακά βρασμένο,2 κ.σ. ελαιόλαδο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,1 κ.σ. μουστάρδα ,3 πατάτες πουρέ ,2 καρότα βρασμένα, 2αβγά ,2 κ.σ.σάλτσα σόγιας ,1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο ,1 πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι
για το τηγάνισμα: 2 αβγά, λίγη τριμμένη φρυγανιά, ελαιόλαδο
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Βάζουμε το μισό βρασμένο αρακά σε ένα μπολ και τον άλλο μισό σε μια λεκάνη.Προσθέτουμε στη λεκάνη τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, τον πουρέ, τα καρότα κομμένα σε μικρά κυβάκια και τα αβγά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη σάλτσα σόγιας, το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο.Πλάθουμε τη ζύμη σε κροκέτες με ελαφρά βρεγμένα χέρια.Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί.Βουτάμε τις κροκέτες πρώτα στο αβγό και μετά στην τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.