Κρεατοπιτάκια με Αρωματικά για Παιδιά

Αναλόγως την όρεξη και το χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως. Τα Κρεατοπιτάκια με Αρωματικά και Μπαχαρικά στα παιδιά θα αρέσουν πολύ. Μια εύκολη συνταγή για πίτες, ιδανική και για το μπουφέ στο παιδικό πάρτι.

Κρεατοπιτάκια με Αρωματικά και Μπαχαρικά

Υλικά Συνταγής

1 πακέτο Φρέσκια Σφολιάτα, 3-4 κτ της σούπας ελαιόλαδο,
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά άπαχο, ½ κτ της σούπας κοφτή ρίγανη,
1 κτ της σούπας κοφτή δυόσμο,
αλάτι και πιπέρι, ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί, ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,
1 φλιτζάνι κονσερβοποιημένες τομάτες Σαντορίνης (ολόκληρες),
1 ξυλαράκι κανέλλας, 1 ½ φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι, 2 αβγά,
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό, 1 κτ της σούπας τοματοπελτέ,
2-3 κόκκους μπαχάρι, 1 αβγό χτυπημένο με 2 κτ της σούπας γάλα.

Για την μπεσαμέλ

2 κτ της σούπας βούτυρο, 2 φλιτζάνια γάλα σε θερμοκρασία δωματίου ή χλιαρό,
λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο μία φόρμα για μάφινς, 2 κτ της σούπας αλεύρι

Εκτέλεση Συνταγής

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ροδίζουμε τον κιμά. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και να μαλακώσει, γύρω στα 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την τομάτα, την κανέλλα, το μπαχάρι, τη ρίγανη και το δυόσμο. Κλείνουμε το καπάκι του σκεύους μας και σιγοβράζουμε το κρέας, μέχρι να σωθούν τα υγρά. Προς το τέλος προσθέτουμε τον πελτέ.
Σβήνουμε με το κρασί και με ανοιχτό το καπάκι συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να το πιει. Προσθέτουμε το μαϊντανό, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος και το τυρί και γυρίζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι για 1-2 λεπτά, για να πήξει (λιγάκι) η κρέμα και να λιώσει το τυρί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο της Φρέσκιας Σφολιάτας με τον πλάστη, ώστε να γίνει ένα τετράγωνο 42 εκ. Το κόβουμε σε 6 ίσα τετράγωνα. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο κομμάτι της φρέσκιας σφολιάτας.