Ήλιος: Τα Συν & τα Πλην

Ήλιος: Τα Συν & τα Πλην. Ο ήλιος μπορεί να είναι μία από τις απολαύσεις του καλοκαιριού, μας βλάπτει όμως ιδιαίτερα  και τις περισσότερες φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε . Φροντίστε, λοιπόν, το φετινό καλοκαίρι να μην αφήνετε για ώρες τα παιδιά εκτεθειμένα στον ήλιο.

Ήλιος: Τα Συν & τα Πλήν

Οι πιο επικίνδυνες ώρες για ηλιοθεραπεία είναι από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα. Είναι οι ώρες που ο ήλιος μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Πριν ξεκινήσετε για την παραλία μην ξεχάσετε την ομπρέλα θαλάσσης , ένα καπέλο καθώς και την κατάλληλη αντιηλιακή κρέμα, κατά προτίμηση αδιάβροχη. Τα τελευταία χρόνια πολλές εταιρίες κατασκευάζουν γυαλιά ηλίου για παιδιά. Θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα ένα ζευγάρι και για το δικό σας παιδί, αφού όμως πρώτα συμβουλευτείτε ένα ειδικό.

Πως λειτουργεί το Μαύρισμα?

Το μαύρισμα είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας εκείνης κατά την οποία τα μελανοκύτταρα αρχίζουν να παράγουν μεγάλες ποσότητες μελανίνης, με σκοπό την προστασία των κυττάρων της επιδερμίδας. Από μόνο του όμως , δεν είναι αρκετό για να παράξει ικανοποιητική προφύλαξη, αλλά χρειάζεται πρόσθετη και δραστική ενίσχυση με την χρήση κατάλληλου αντιηλιακού. Το μαύρισμα είναι στην ουσία , ένα μέσο άμυνας του οργανισμου, για να διαφυλάξει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος , αν κι εμείς το “εισπράττουμε” κυρίως σαν ένα αισθητικό αποτέλεσμα.