Τούρτα Γενεθλίων Σεντούκι Πειρατή

 Για το παιδικό πάρτυ γενεθλίων, φτιάξτε μία πρωτότυπη τούρτα σοκολάτας σε σχήμα πειρατικό σεντούκι, και ας ξεκινήσει το κυνήγι θυσαυρού!

Τούρτα Σεντούκι Πειρατή

Υλικά Συνταγής:

Κέικ ψημένο σε μακρόστενη φόρμα ,Γλάσο σοκολάτας
Σοκολατάκια, Σοκολατένια νομίσματα, Καραμέλες

Εκτέλεση Συνταγής:

Αν αποφασίσετε το επόμενο παιδικό πάρτυ να είναι θεματικό και γεμάτο πειρατές, η τούρτα γενεθλίων θα είναι ένας πραγματικός θησαυρός γεύσεων.
Φτιάξτε ένα κέικ στη σοκολάτα ή βανίλια, αφήστε το να κρυώσει καλά και μετά κόψτε το κατά μήκος, λίγο κάτω από το σημείο που αρχίζει το φούσκωμα.
Το πάνω κομμάτι θα γίνει το καπάκι για το σεντούκι των πειρτών σας. Εάν θέλετε αφαιρέστε λίγη από την ψίχα του κέικ από το κάτω μέρος του (εκεί που θα μπει ο θησαυρός)
Αλείψτε γύρω γύρω την επιφάνεια του κάτω κομματιού με το γλάσο της σοκολάτας. Με ένα πιρούνι μπορείτε να κάνετε ραβδώσεις στο γλάσο, να φαίνονται σαν τα νερά του ξύλου.
Βάλτε πάνω του όλα τα γλυκίσματα που έχετε πάρει. Νομίσματα, βραχιόλια, καραμέλες για πολύτιμους λίθους και ό,τι άλλο βρείτε ή φανταστείτε.
Ακουμπήστε από πάνω το επάνω κομμάτι που θα γίνει έτσι το καπάκι. Αλείψτε το και αυτό με το γλάσο (προσέχοντας λίγο να μη γεμίσετε σοκολάτες το θησαυρό!). Κάντε και εδώ τις ραβδώσεις με το πιρούνι.
Στολίστε τώρα το κασελάκι σας. Βάλτε του λωρίδες από πολύχρωμα σοκολατάκια, μια κλειδαριά ίσως και ό,τι άλλο σας φανεί ωραίο. Μπορείτε να κάνετε τις λωρίδες και με ένα κορνέ, χρησιμοποιώντας άσπρη ή χρωματισμένη κίτρινη κρέμα.

Γνωρίζατε ότι:

Τα πρώτα κέικ ψήθηκαν από τους Αιγυπτίους; Έμοιαζαν πολύ με το ψωμί και περιείχαν μέλι και ξηρούς καρπούς. Οι ”πρόγονοι” των σημερινών κέικ άρχισαν να ψήνονται για πρώτη φορά στα μέσα του 17ου αιώνα στην Ευρώπη. Οι αρχαίοι Έλληνες ανακάτευαν κουκουνάρια, καρύδια, χουρμάδες, αμύγδαλα, παπαρουνóσπορο και έφτιαχναν πίτες που αποκαλούσαν ”πλακούντες”.