Συνταγή για Χριστουγεννιάτικους Κουραμπιέδες Αστέρι

Την περίοδο των Χριστουγέννων, το γιορτινό τραπέζι ξεχειλίζει από μοσχοβολιστά φαγητά και γλυκά, πολλά από τα οποία έχουν τις ρίζες τους σε πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τα λαμπρή γιορτή της χριστιανοσύνης, σας προτείνουμε τη νόστιμη συνταγή για χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες αστέρι.

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικους Κουραμπιέδες Αστέρι

Υλικά Συνταγής

600 γρ. βούτυρο γάλατος, 2 κροκοί αβγών, 225 γρ. ζάχαρη άχνη,
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα, κουβερτούρα, 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 6
00 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, 50 γρ. μαύρο ρούμι, αμύγδαλα

Στάδια Συνταγής

Χτυπάμε το βούτυρο έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τους κρόκους έναν έναν και το ρούμι. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας και τα αμύγδαλα.
Ρίχνουμε το Αλεύρι και ζυμώνουμε έτσι ώστε να χουμε μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε σε σχήματα που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 10-15 λεπτά. Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο ζεστούς, τους τυλίγουμε μέσα στην άχνη.
Σε ένα δίσκο τοποθετούμε μια φόρμα σε σχήμα αστεριού και μέσα στη φόρμα βάζουμε τους κουραμπιέδες τον έναν πάνω στον άλλο. Πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη και αφαιρούμε σιγά – σιγά τη φόρμα. Για να ζωντανέψουμε τα γλυκά μας μπορούμε να βάλουμε κουβερτούρα σε Σταγόνες για μύτη & μάτια, και να μεταμορφώσουμε τους κουραμπιέδες σε φατσούλες!