Πίνακας Ανακοινώσεων για το Παιδικό Δωμάτιο

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα μια μοναδικά κατασκευή πολύχρωμος πίνακας ανακοινώσεων από χαρτόνι και διακοσμήστε το παιδικό δωμάτιο.

Κατασκευή Πολύχρωμος Πίνακας Ανακοινώσεων

Υλικά κατασκευής:

Χαρτόνι, Μεγάλα πολύχρωμα λάστιχα
Σχοινί ή κορδέλα, Χαρτοταινία, κόλλα

Στάδια κατασκευής:

Κόψτε από το χαρτόνι δύο τετράγωνα κομμάτια και τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο. Αγκαλιάστε με τα χρωματιστά λάστιχα τα δύο αυτά κομμάτια ώστε να σταθεροποιηθούν μαζί. Όσο περισσότερα λάστιχα προσθέσετε τόσο περισσότερο χρώμα αποκτά ο πίνακας. Στην πίσω πλευρά στερεώστε με κόλλα και χαρτοταινία ένα κομμάτι σχοινί ή κορδέλα για να κρεμάσετε από εκεί τον πίνακα στον τοίχο και είναι έτοιμος!

Γνωρίζατε ότι:

Για την ενδυνάμωση της μνήμης σημαντικά «όπλα» είναι η μαύρη σοκολάτα, το μέλι και η ζάχαρη; Αυτό διότι το βασικότερο «καύσιμο» του εγκεφάλου μας είναι η γλυκόζη και αν την στερηθούμε για μεγάλο διάστημα θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα μνήμης. Επίσης άλλες χρήσιμες τροφές είναι όσες περιέχουν βιταμίνη Β, όπως τα αυγά, το συκώτι και τροφές πλούσιες στα ω-3 λιπαρά όπως τα ψάρια, η σόγια και τα καρύδια Τέλος οι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες τροφές, όπως το πράσινο τσάι, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, το γάλα, το γιαούρτι, το ψωμί και τα δημητριακά, ωφελούν και αυτά τη καλή λειτουργία της μνήμης και σε βοηθούν να γίνεις ο πρώτος μαθητής της τάξης.