Χριστουγεννιάτικα Μελομακάρονα Ποντικάκια

Φέτος τα Χριστούγεννα, ας μη νοιαστούμε αν η κουζίνα μας γίνει χάλια! Ας καμαρώσουμε τα δικά μας χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα ποντικάκια που θα βγουν από το φούρνο μας και ας τα μοιραστούμε με γνωστούς και αγνώστους. Αυτό είναι και το πνεύμα των Χριστουγέννων, άλλωστε! Εύκολη χριστουγεννιάτικη συνταγή να τη κάνετε παρέα με τα παιδιά σας.

Χριστουγεννιάτικα Μελομακάρονα Ποντικάκια

Υλικά Συνταγής

1/2 κιλό λάδι, 1300 γρ. αλεύρι μαλακό, 1 κουταλάκι σόδα, 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο,
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι κανέλα, 1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα,
1 ποτήρι πορτοκάλι, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι κονιάκ

Yλικά για το σιρόπι

3 ποτήρια νερό, 3 ποτήρια ζάχαρη, κανέλα για πασπάλισμα,
1 ποτήρι μέλι, καρύδια χοντροκοπανισμένα

Στάδια Συνταγής

Χτυπήστε το λάδι μέχρι να ασπρίσει για 10 λεπτά και συνεχίζετε ρίχνοντας τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ, τα καρύδια και το αλεύρι. Ζυμώνετε όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μαλακιά, πλάθετε τα μελομακάρονα και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψηνέτε για 20-25 λεπτά σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο. Για το σιρόπι, ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι και μόλις βράσει σε χαμηλή φωτιά, βουτάτε τα μελομακάρονα, τα αφήνετε για 1 λεπτό και τα ανασύρετε με τρυπητή κουτάλα. Τα πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα.