Χριστουγεννιάτικο Διακοσμητικό Δέντρο με Αστέρια

Δώστε στο παιδικό σας δωμάτιο μία μικρή χριστουγεννιάτικη νότα, φτιάχνοντας ένα μικρό χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό δέντρο με αστέρια από χαρτόνι.

Χριστουγεννιάτικο Διακοσμητικό Δέντρο με Αστέρια

Υλικά κατασκευής:

Πράσινο χαρτόνι, Πλαστελίνη, Καλαμάκι για σουβλάκι, Σύρμα πίπας,
Χρυσό μεταλιζέ χαρτί, Χρυσή κορδέλα, Χάντρες

Στάδια:

Φτιάξτε ένα μικρό πράσινο κύλινδρο και γεμίστε τον μέσα με πλαστελίνη. Στερεώστε στην πλαστελίνη ένα καλαμάκι για σουβλάκι και τυλίξτε το σφιχτά με σύρμα πίπας. Σχεδιάστε σε χαρτόνι 5 αστέρια, το ένα μικρότερο από το άλλο. Κάντε μία τρύπα στη μέση του αστεριού και περάστε το καλαμάκι, βάζοντας κάτω το μεγαλύτερο και τελειώνοντας με το μικρότερο. Στην κορυφή, στερεώστε ένα αστέρι από χρυσό μεταλιζέ χαρτί, στολίστε το δέντρο με χάντρες και τυλίξτε γύρω-γύρω χρυσή κορδέλα, σαν γιρλάντα. Το χριστουγεννιάτικο δεντράκι είναι έτοιμο να στολίσει το παιδικό δωμάτιο.

Γνωρίζατε ότι:

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι ελληνικό αλλά γερμανικό; Ξεκίνησε από τα βάθη της Γερμανίας πριν από 150 χρόνια περίπου, πέρασε από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ρωσία και τέλος έφτασε στην Ελλάδα. Από τότε και μέχρι σήμερα κάθε σπίτι την περίοδο των Χριστουγέννων, στολίζει το δικό του δέντρο με πολύχρωμα λαμπάκια και λαμπερά στολίδια.