Μηλόπιτες με Μέλι

Φτιάξτε τις πιο νόστιμες μηλόπιτες με μέλι για να ξετρελάνετε όλη την οικογένεια.

Μηλόπιτες με Μέλι

Υλικά Συνταγής:

Για 8 μερίδες

1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα,

1 πακέτο τυρί κρέμα 225 γρ. ,

1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη,

1 κτ του γλυκού βανίλια,

2 μεγάλα ξινόμηλα καθαρισμένα κομμένα στη μέση και κατόπιν σε λεπτές φέτες,

1/2 φλ. ζάχαρη κανονική,

1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο με 1 κτ της σούπας νερό,

1/2 φλ. μέλι

Συνταγή:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, την άχνη και τη βανίλια, χτυπώντας τα με ένα πιρούνι , μέχρι να γίνει μια λεία μαλακιά μάζα. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε με τη μισή ζάχαρη. Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια , ανοίγουμε τη φρέσκια ζύμη σφολιάτα σε ένα παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 40×32 εκ.  Από τη μακριά πλευρά κόψτε 4 λωρίδες με 2 εκ. φάρδος. Κόψτε το παραλληλόγραμμο κατά μήκος και τοποθετήστε τα 2 κομμάτια στη λαμαρίνα του φούρνου. Αλείψτε τις μακριές άκρες των 2 κομματιών με το αβγό και και τοποθετήστε τις μακριές λωρίδες, 2 σε κάθε παραλληλόγραμμο, στις αντίστοιχες μακριές πλευρές . Το ίδιο κάνετε με τις μικρότερες λωρίδες. Απλώστε το μείγμα του τυριού σε κάθε σφολιάτα και από πάνω στρώστε τα μήλα. Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας σε ένα παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 32×24 εκ. και κόψτε το κατά μήκος στη μέση. Στρώστε το κάθε κομμάτι πάνω στις 2 τάρτες. Πιέστε τις άκρες ελαφρώς, για να κολλήσουν. Χαράξτε την επιφάνεια σε 2-3 μέρη . Αλείψτε με το αυγό και πασπαλίστε με ζάχαρη που έχει μείνει.  Ψήστε τις πίτες για περίπου μισή ώρα μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Εν τω μεταξύ ζεστάνετε το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα. Μόλις βγουν οι τάρτες από το φούρνο τις αλείψτε τις με μέλι . Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.