Μια εύκολη συνταγή και ταυτόχρονα πρωτότυπη ιδέα για ζαμπονοτυρόπιτα για το κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι αλλά και το μπουφέ του παιδικού πάρτι
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο 850γρ. σφολιάτα, 1/4 κίτρινο τυρί τριμμένο, 1/2 κιλό ζαμπόν ψιλοκομμένο, 2 αυγά, 2κ.σ. γάλα, λίγο πιπέρι, χρωματιστές πιπεριές, ξυλάκι από σουβλάκι
Εκτέλεση Συνταγής:
Βγάλτε τη σφολιάτα από την κατάψυξη και αφήστε την μέσα την μέσα στην συσκευασία σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά. Σε ένα μπολ ρίξτε το τυρί, το ζαμπόν , τα αυγά και το γάλα, ανακατέψτε και φτιάξτε τη γέμιση. Κόψτε την σφολιάτα σε στρογγυλά κομμάτια. Βάλτε δύο στρογγυλά φύλλα σφολιάτας κάτω καλύψτε με γέμιση και σκεπάστε με άλλα δύο στρογγυλά φύλλα σφολιάτας. Στο κέντρο της πάνω σφολιάτας κάντε με ένα καλαμάκι από σουβλάκια 4 τρύπες, όπου η μια θα απέχει την ίδια απόσταση από την άλλη και μετά ψήστε σε θερμοκρασία 180 C μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε να κρυώσουν .Κόψτε μικρά στενόμακρα κομμάτια κόκκινης πιπεριάς και τοποθετήστε το καθένα διαγώνια από την μια τρύπα στην άλλη δημιουργώντας ένα χ. Στολίστε το πιάτο κόβοντας χρωματιστές πιπεριές σε διάφορα σχήματα με κουάτ