Χριστουγεννιάτικη συνταγή για κέικ χιονάνθρωπος. Ένα γλυκό κέικ είναι ότι πρέπει για να ζεστάνει τις χριστουγεννιάτικες βραδιές. Φτιάξτε το και απολαύσετε το με τους αγαπημένους σας.
Υλικά Συνταγής
120γρ. φαρίνα, 100γρ. καρύδα, 140γρ. ζάχαρη, 1 βανίλια,
1 πρέζα αλάτι, 12 ασπράδια αυγών, 1 ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ,
φόρμα σε σχήμα χιονάνθρωπου
Για το στόλισμα
100γρ. τριμμένη καρύδα, χρωματιστή κορδέλα,
καραμέλες χρωματιστές, πουράκια σοκολάτας ή ξυλάκια κανέλα
Στάδια Συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν, στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3 της ζάχαρης μέχρι να γίνει μια απαλή μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να γίνει το μείγμα μια σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη Φαρίνα, την άχνη και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με το αλεύρι στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μία φόρμα σε σχήμα χιονάνθρωπου και προσθέτουμε το μείγμα.
Το ισιώνουμε με μία σπάτουλα και το ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
Το πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα, προσθέτουμε καραμέλες για μάτια και μύτη, βάζουμε μια κορδέλα για κασκόλ, ξυλάκια κανέλας ή πουράκια σοκολάτας για χέρια και το κέικ βανίλιας μεταμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο χιονάνθρωπο.